Stropdassen vergelijken

Eton Stropdas Pin - Dots Zijde89,00
Status: Leverbaar.

Eton Stropdas Pin - Dots Zijde online

Stropdas van Eton
Roze gekleurd
Met zijde geweven
Business serie
Eton

Populaire das/stropdas van Eton uitgevoerd in luxe roze en gemaakt van zijde. Zijde zorgt voor een elegante textuur en maakt je outfit helemaal. Verkrijgbaar in 70 en 80 centimeter lengte.


Stropdas of das
Een stropdas (soms das - of zelfs plastron) is een lang stuk stof dat om de hals kan worden geknoopt, meestal van zijde. Dassen worden traditioneel door mannen boven een overhemd (soms "hemd") gedragen. De kraag van het overhemd bedekt normaal gesproken het deel van de das dat om de hals is geknoopt.


Geschiedenis van de das
De das zoals wij deze nu kennen vindt zijn oorsprong in 1924. Oorspronkelijk droegen de oude senatoren in de oudheid een das (in het senaat). De stropdas wordt vanaf het begin gedragen om te 'decoreren'.


Jaren eerder werden dassen voornamelijk gedragen door het leger. De das droeg een zekere mate van status uit en werd gebruikt om indruk te maken op de vijand. Later werd de das voornamelijk gedragen door de mensen die in het leger een baan hadden achter een bureau, ver van het slagveld. Zodoende is de das langzaam het toonbeeld van formele 'workwear' geworden.


Doordat Britse universiteiten de leerlingen vaak een gestreepte das gaven om te kunnen laten zien dat zij onderdeel uit maakten van die universiteit, bleef de das een symbool van status en goede afkomst.

 


Eton Stropdas Pin - Dots Zijde kopen